Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juli, 2017 - 14:17Uppdaterad: måndag, 17 juli, 2017 - 14:31

Frågetecken kring löner i Lemland

Två rättelseyrkanden lämnades in efter att kommunstyrelsen i Lemland den 12juni antecknade sig till kännedom en förteckning över arbetsvärderade uppgiftsrelaterade löner. Förteckningen är resultatet av en arbetsvärdering som gjorts i Lemland och de nya lönerna träder i kraft efter årsskiftet.

- En del löner blir lite högre och andra lite lägre men ingen som har ett pågående anställningsförhållande eller kontrakt får sänkt lön, säger kanslichefen Marie Berglund-Selenius.
I rättelseyrkandena frågas bland annat vad som händer om man har ett förordnande som går ut vid årsskiftet men som sedan förnyas nästa år. Marie Berglund-Selenius konstaterar att man egentligen inte kan lämna rättelseyrkande mot ett beslut att anteckna en förteckning till kännedom, men att kommunstyrelsen ändå valt att diskutera rättelseyrkandena på sitt möte den 28 augusti. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »