Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juni, 2017 - 08:26Uppdaterad: torsdag, 15 juni, 2017 - 09:57
  • Kommunstyrelsen i Geta vill att Havsvidden ska fortsätta jobba med sitt detaljplaneförslag. Arkivfotot visar klippor vid Havsvidden.

Geta ber Havsvidden planera färre klipphus

Minska exploateringsgraden och antalet klipphus. Den uppmaningen ger kommunstyrelsen i Geta till Havsvidden Ab.

På sitt möte i går tog styrelsen upp frågan om en ny detaljplan för Havsvidden, och ordföranden Camilla Andersson säger att man skickar tillbaka ärendet till planläggaren.

- Vi ber också planläggaren att överväga om BC kvartersområdet för stugbyn och semestercentrat även kan ha fast bosättning, säger Camilla Andersson.

Miljökonsekvensbedömningen som gjorts inför detaljplaneändringen har fått skarp kritik. I ett utlåtande som lämnats in till kommunen kallas MKB:n för ett beställningsjobb, men kommunstyrelsen ansåg den gjorts som man kan förvänta sig att en MKB ska göras.

- Däremot tyckte vi att norrkusten och den landskapsbilden fattas i MKB:n. Det är redan en stor ändring i landskapsbilden på norrkusten och vad vill vi med den? Det är en fråga som behöver utredas mer, säger Camilla Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »