Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 februari, 2017 - 09:58Uppdaterad: tisdag, 21 februari, 2017 - 10:03

Via Gnistvägen till Mariepark

Det är fullt möjligt att bygga en infart till Mariepark via Gnistvägen om staden tillsammans med parkens arrendator kommer överens om att bygga ut vägen enligt gällande plan.

 Det konstaterar stadsutvecklingsnämnden som nu godkänt ett förslag till ändring av stadsplan för Mariepark. Trafiken till området har tidigare diskuterats eftersom det funnits farhågor om ökad trafik längs Möckelöbrinken. Också infrastrukturnämnden förordar infart från Gnistvägen bland annat för att inte belasta parkeringarna vid hamnen.

Stadsutvecklingsnämnden vill också skydda 20 värdefulla tallar i området och ha en utformningsplan som styr vissa arkitektoniska detaljer.

Förslaget till ändringen av stadsplanen som dels gäller markanvänding och dels tillåter en utökad byggnadsrätt går nu vidare till stadsstyrelse och -fullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »