Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 september, 2017 - 06:13Uppdaterad: onsdag, 20 september, 2017 - 07:40
  • Nya omständigheter och bevis som inte tagits upp i tingsrätten får inte oberopas i hovrätten. Det informerar hovrätten om inför att man snart ska behandla tvisten mellan Bostads Ab Golfhus och Ålands golfklubb. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Golftvist snart i hovrätten

Tvisten mellan Bostads Ab Golfhus och Ålands golfklubb ska snart prövas i hovrätten.

I första instans fick bostadsbolaget fel då tingsrätten menar att preskribtionstiden gått ut för bolagets ersättningskrav, ett krav man ställer eftersom man menar att golfklubben inte uppfyllt ett avtal från 1997 om åtgärder för att komma tillrätta med dräneringsproblem på bolagets radhustomt.

Inför behandlingen i hovrätten hävdar bolaget att ersättningskraven inte är preskriberade eftersom man reklamerat inom tre år från det att man upptäckte dräneringsproblemen 2011-2012. Man anför också att avtalet binder golfklubben att i all framtid underhålla dikena. Hovrätten menar att det här är ny information som inte kom fram i tingsrätten, och därför får man inte åberopa den i hovrätten. Däremot ser man inga hinder att pröva bolagets sekundära yrkandet på ersättning för dräneringsskadan och yrkandet på ersättning för skada på en väg som skadeståndsyrkanden, vilket golfklubben har invänt mot.

När rättegång hålls i hovrätten är inte bestämt ännu.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »