Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 maj, 2017 - 06:47
  • De boende vid Idrottsgatan tycker att det ekonomiskt vettigaste är att fotbollen och friidrotten fortsätter samsas om WHA. Arkivfoto.

Grannar tycker till om arenafrågan

Vi anser att det bästa alternativet är att fotbollen och friidrotten samsas om WHA. Det skriver de boende på Idrottsgatan i ett brev till Mariehamns stad.

Kultur- och fritidsnämnden förordar som bekant en fullstor fotbollsplan på WHA och en friidrottsarena med 8 löparbanor, fullstor gräsplan och läktare i Ytternäs, men grannarna frågar sig om det faktiskt behövs en så stor arena med tanke på antalet aktiva friidrottsutövare.

Grannarna tycker i stället WHA:s fotbollsplan förstoras till 68 gånger 105 meter och att fotbollen och friidrotten fortsätter samutnyttja arenan som ändå skulle rymma 6 rundbanor för löpgrenar. För att öka möjligheten att spela fotboll vintertid kunde man bygga en konstgräsplan vid Ytternäs sportfält och när ekonomin tillåter en fotbollsarena där, skriver grannarna.

På stadsstyrelsens möte i morgon ska arenafrågan diskuteras, och då presenteras också grannarnas skrivelse.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »