• Det går åt mycket grus för att stabilisera kullerstenarna på Torggatan. Foto: Owe Sjöblom.
Håkan Lindén berättar om de aktuella vägarbetena:
Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 11:21, uppdaterad: tisdag, 21 november, 2017 - 12:52

Grus ska stabilisera kullerstenar

Ska gågatan bli grusväg? Det kan man kanske tro när man ser grushögarna som placerats ut på Torggatan.

Enligt Håkan Lindén, projektchef på Mariehamns stads samhällstekniska avdelning, handlar det om underhåll. Staden breder i dagarna ut sand på ytorna med granitsstenar på gågatan och andra ställen där det finns kullerstenar. Sanden mellan stenarna försvinner över tid och behöver fyllas på.

- Vi behöver göra det för att behålla stabilitet och hållbarhet, annars är risken att stenarna börjar röra på sig för mycket, säger Håkan Lindén.

Tanken är att sanden trycks ner mellan stenarna av trafiken, men på gågatan behövs lite hjälp och i ett första läge sopar stadens tekniska personal ner sanden mellan stenarna. Om sanden ändå blir kvar ovanpå kullerstenarna kan det evenuellt göras en gång till lite senare.

Fler Nyheter

Fellman optimistisk efter Veikkausmöte

Nina Fellman är optimistisk efter dagens Veikkausmöte i Helsingfors:
Jag har mer hopp i dag än i går. Det säger kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, efter dagens möte i Helsingfors mellan tjänstemän från landskapsregeringen och representanter för inrikesministeriet, polisstyrelsen och Veikkaus.

H-Fastigheter renoverar efter brand

Nu renoverar H-fastigheter AB Mariehamns Industrihus på Godbyvägen 11, byggnaden som brann för ungefär ett halvår sedan.

Berner svarade Löfström om långa fordon

Längre fordonskombinationer kan ge ökad transporteffektivitet och mindre koldioxidutsläpp, men samtidigt uppstår frågor som förutsätter noggrant övervägande ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Ofördelaktigt beslut om online-TV

Julia Lindholm berättar hur Europaparlamentets förslag ser ut:
Det ser fortsatt mörkt ut när det gäller ålänningars möjligheter att få ta del av SVT-Play och andra motsvarande onlinetjänster.

Arbetsgrupp för självstyrelselagen

Justitieministeriet har i samarbete med landskapsregeringen i dag tillsatt den arbetsgrupp på hög nivå som ska lotsa självstyrelselagsrevisionen i hamn. Det berättas i ett pressmeddelande.

149 skrev på för lättmjölk i Jomala

149 personer har skrivit under namninsamlingen som upprörda föräldrar startade när Jomala kommun bestämde sig för att endast servera fettfri mjölk i skolor och daghem.

Pajunen ny ÅHS-direktör

Annette Holmberg-Jansson och Jeanette Pajunen intervjuas av Nina Smeds och Frippe Granlund:
Det blir Jeanette Pajunen som blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS för tiden 12.3.2018–11.3.2025.

Momsundantaget upphör år 2021

Postens vd Henrik Lundberg berättar om Åland Posts planer, del 1 från Åland idag
Det så kallade momsundantaget för försändelser under 22 euro slopas år 2021. Det framgår av de nya regler för elektronisk handel som EU-rådet har antagit.

Skottskadad på Viking Grace

En person med svåra skottskador fördes inatt från Viking Grace till Karolinska sjukhuset i Stockholm.