Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 12:36Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 14:07
  • En person har begärts häktad för rånet i Strandnäs, säger förundersökningsledaren Olof Lindqvist. Arkivfoto: Nina Smeds.

Häktningsbegäran för rånet inne

Innan klockan 12 idag lämnades en häktningsbegäran in rörande en av de från början tre misstänkta för lördagens rån i Strandnäs.

Begäran gäller den personen som var inne i butiken under rånet. De andra två personerna kunde inte bindas med tillräcklig styrka till brottet och sattes därför på fri fot. Den som begärts häktad är således den enda som fortfarande är anhållen. Nu kommer polisen jobba vidare med utredningen, införskaffa mer fakta, gå igenom beslagtaget material och undersöka om fler personer kan ha varit involverade. Dessutom ska häktningsframställan behandlas, men det är svårt att säga när det blir dags för rättegång. Vapnet som hittades i samband med brottet har skickats till kriminallaboratoriet i Vanda för analys. Gällande det misstänkta grova narkotikabrottet som uppdagades i anslutning till rånet är den misstänka på fri fot och polisen anser inte att personen behöver begäras häktad. Utredningen där är redan klar men rånet ligger högre på prioriteringslistan just nu. Det säger förundersökningsledaren Olof Lindqvist, vid polisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »