Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 december, 2017 - 11:44Uppdaterad: fredag, 1 december, 2017 - 15:24
  • Regeringen Sjögren har nått halvtid. Infrastrukturminister Mika Nordberg (M), finansminister Mats Perämaa (L), kansli- och kommunminister Nina Fellman (S), lantrådet Katrin Sjögren (L), närings- och miljöminister Camilla Gunell (S), kultur- och utbildningsminister Tony Asumaa (L), samt social- och hälsovårdsminister Wille Valve (M). Foto: Ulf Weman

Halvtid för regeringen Sjögren

Vi har genomfört eller är på gång med nästan allt vi föresatte oss i regeringsprogrammet för två år sedan. Det säger lantrådet Katrin Sjögren, liberal, vars regering nu nått halvtid på sin mandatperiod

 Men även om många lagar förts till lagtinget återstår de stora reformerna, inte minst kommunreformen. Det största oppositionspartiet, centern, vittnar om ett stort missnöje ute i kommunerna. Lantrådet har förståelse för oron.

- Det är en stor reform och man måste respektera folks oro. Men min känsla är också att många inser behovet av en ny kommunstruktur, säger Katrin Sjögren.

Den största reformen, den nya självstyrelselagen, har haft trögt i portgången efter att Ålandskommittén lämnade sitt slutbetänkande i somras. Men att ålandsministern Anne Berner i går gick med på att tillsätta en gemensam arbetsgrupp, ser lantrådet som en framgång.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »