Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juni, 2017 - 13:37Uppdaterad: torsdag, 15 juni, 2017 - 17:17
  • Dan-Johan Dahlblom är vd för Mathias Eriksson som märkte en liten nedgång när Varuboden kom till Åland. Foto: Owe Sjöblom.
  • Distriktschef Tomas Fagerström siktar på ökad marknadsandel för Varuboden. Foto: Rasmus Olin.

Hårdare konkurrens i livsmedelshandeln

Konkurrensen om livsmedelskunderna blir bara hårdare hela tiden och de som ser ut att förlora mest på det är de mindre fristående butiker.

- Vi har ungefär en tredjedel av marknaden och siktar på att öka, säger Tomas Fagerström, distriktschef för Varuboden Åland.

Nyligen öppnade dom sin butik i centrum och letar efter en tomt för att kunna öppna en fjärde butik.

- Inget är bestämt ännu, men vi vill gärna ha en butik till, säger Fagerström.

Enligt Dan-Johan Dahlblom, vd för Mathias Eriksson AB, så märkte dom en liten nedgång när Varuboden gjorde sitt inträde på Åland, men han säger att nu är omsättningen tillbaka på normal nivå.

- Jag anser att kunderna har blivit vinnare här, det har blivit längre öppethållningstider och priserna pressas i viss mån, säger Dahlblom.

Ålands Radio har varit i kontakt med alla fristående matbutiker på fasta Åland och alla medger att det är en kamp för att överleva och att de två stora kedjorna inte gör det enkelt för en privat aktör.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »