Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 maj, 2017 - 05:55

Hjälp via nätet bör kvalitetsgranskas

Om man vidareutvecklar möjligheterna för barn och unga som lider av psykisk ohälsa att få hjälp via nätet behöver det kvalitetsgranskas kontinuerligt.

Det viktigaste är dock att satsa på förebyggande insatser och riktade åtgärder för barn och ungdomar som har det svårast. Det skriver landskapsregeringen i ett utlåtande till Ålands delegation i Nordiska Rådet.

Delegationen har bett om utlåtandet med anledning av ett förslag att utveckla möjligheterna för barn och unga att få hjälp via nätet. Landskapsregeringen menar att ett nordiskt utbyte av fungerande modeller är värdefullt för Ålands del men påpekar att forskning behövs för att utveckla nya stödformer.

-För tillfället saknas det mycket kunskap och man borde rikta forskningen först och främst till unga tjejers psykiska ohälsa, skriver landskapsregeringen i utlåtandet där man också nämner att åländska barn och unga redan erbjuds möjligheter till kontakter med två organisationer i Sverige och en i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »