Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 05:56Uppdaterad: tisdag, 21 november, 2017 - 13:14
  • Högstadieelever fick tycka till om skolan på en workshop i går. Foto: Tomas Tornefjell.
  • Fanny Henriksson. Foto: Tomas Tornefjell.

Högstadieelever diskuterade skolan

Mobbning, grovt språk, tråkig skolmat och att pojkar och flickor behandlas olika. Det är några av de problem som lyftes fram när en grupp högstadieelever fick diskutera grundskolan på Åland med representanter för landskapsregeringen och Rädda Barnen.

Diskussionen, som ordnades i går för att uppmärksamma barnkonventionens dag var också en del av arbetet med den nya grundskolelagen. Avdelningschef Rainer Juslin säger att han fick med sig många värdefulla synpunkter från eleverna.

- De är väldigt målinriktade och måna om sina studieresultat och vill gärna ha en dialog om lärarnas bedömning, vilket är positivt. På minussidan hamnar att många upplever skolmiljön som hård och att pojkar och flickor behandlas olika, säger Rainer Juslin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »