Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 maj, 2017 - 05:59
  • Mannen som dömts till nio års fängelse av Ålands tingsrätt ska sitta fortsatt häktad, anser Åbo hovrätt. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Hovrätt ändrar inte häktningsdom

Hovrätten förkastar en klagan över häktningen av den man som i tingsrätten i april dömdes till nio års fängelse för bland annat försök till mord.

Mannen hade i sitt besvär till hovrätten bland annat yrkat att häktningsbeslutet upphävs. I ett delbeslut från Åbo hovrätt sägs att den som dömts till ovillkorligt fängelsestraff ska hållas häktad om det utdömda straffet är fängelse i minst två år.

Mannen, som dömdes till nio års fängelse, hade bland annat skjutit över 40 skott mot polisen som kom till hans bostad i Eckerö. Han har också besvärat sig över domen som han anser oskäligt sträng och menar att ett villkorligt fängelsestraff vore en rättvis påföljd. Den delen av besväret har hovrätten ännu inte tagit ställning till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »