Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2017 - 16:22Uppdaterad: tisdag, 21 november, 2017 - 09:34
  • Tingsrätten har dömt en man som misshandlat och hotat sin dåvarande fru. Straffet blir böter och skadestånd. Foto: Malin Lundberg.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Tingsrätten kunde inte pröva  ett annat fall av misshandel av frun och en åtalspunkt om grovt frihetsberövande eftersom åklagaren inte kunde redogöra för straffbarhet, preskriberingstid och straffskala för brotten i landet där de skedde. Tingsrätten konstaterar att parternas berättelser går helt isär men finner stöd i bevisning för andra fall av misshandel och olaga hot. Enligt åtalet ska flera fall av misshandel skett mellan åren 2012-2015 både på Åland och utomlands.

Mannen bestred alla anklagelser och menade att kvinnan hittat på det hela för att vinna fördel i en pågående vårdnadstvist. Kvinnan yrkade på 65.000 euro av mannen i inkomstbortfall eftersom kvinnan inte kunnat jobba på grund av en sjukskrivning som var en direkt följd av hennes psykiska mående efter fallen av misshandel. Tingsrätten dömer mannen att betala henne 15.000 euro i ersättning. Dessutom ska han betala henne 2.600 euro i ersättning för sveda och värk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »