Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 april, 2017 - 15:37
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg har förlängt avtalen med bussbolagen.

Ingen ändring av busstrafiken

Busstrafiken på landsbygden förändras inte nämnvärt förrän tidigast om tre år. Det kan infrastrukturminister Mika Nordbergs beslut i dag innebära att förlänga de nuvarande avtalen med bussbolagen till utgången av år 2019.

För två år sedan kom kollektivtrafikutredningen med sitt betänkande om en ny och modernare trafik, men lagstiftningsarbetet är ännu inte klart, påpekar Mika Nordberg.

- Därför såg vi det som ändamålsenligt att förlänga nuvarande avtal. Trafiken fungerar ju ändå tillfredsställande, säger ministern.

Enligt Mika Nordberg kan förbättringar av dagens busstrafik ändå göras med stöd av den nuvarande lagstiftningen, det handlar snarare om pengar. Avtalen om landskapsstöd till busstrafiken skulle ha gått ut vid nästa årsskifte, men det fanns en option om att kunna förlänga dem med två år, vilket landskapsregeringen nu alltså har gjort.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »