Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 augusti, 2017 - 13:35Uppdaterad: onsdag, 16 augusti, 2017 - 13:43
  • Det byggs mycket som här på Lotsgatan, men inte speciellt för studerande.

"Ingen brist på studentbostäder"

Det råder för tillfället ingen brist på bostäder för studerande på Åland. Det säger Högskolans vicerektor Sven Schauman, som inte uppfattat att studerande skulle ha haft några problem med att hitta boende.

I år kan man till och med för första gången erbjuda boende för icke-myndiga studerande vid Sjömansgymnasiet. Men enligt Schauman vore det en investering för framtiden att öka tillgången av studiebostäder.
- Det som många landsbygdshögskolor i Sverige gör är att de garanterar bostäder för sina studerande, och om vi på Åland kunde göra det samma skulle vi bli mycket tryggare och attraktivare som studieort. Det finns lokaler som skulle kunna fungera som internat. Det kostar pengar, men skulle också få in pengar till samhället.
Viktigt tycker Schauman också att det skulle vara att få hit fler unga studerande.
- Vi har bra skolor och vi vill ju förstås locka hit fler unga. Många som kommer hit får en positiv bild av Åland, och många stannar, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »