Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 juni, 2017 - 14:45Uppdaterad: onsdag, 28 juni, 2017 - 15:18
  • Kjell-Åke Nordquist, tillförordnad direktör för Ålands fredsinstitut, poängterar att Ålands fredsinstitut inte har något med fredsövningen att göra. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Ingen genomtänkt fredsövning

Höstens planerade fredsövning där femton ryssar och femton svenskar ska samlas på Åland ifrågasätts av Ålands fredsinstitut.

Kjell-Åke Nordquist, som är tillförordnad direktör för Ålands fredsinstitut, har svårt att se en fredsövning i form av en militärövning där man använder strukturer och arbetsformer som finns i militären. Han poängterar också att man på Ålands fredsinstitut inte har något att göra med den här övningen och att man skulle gått tillväga på ett annat sätt om man arrangerade en fredsövning.

- Vi vill nog göra det utifrån ett genomarbetat fredskoncept snarare än utifrån ett koncept som för mig åtminstone förefaller vara inte fullt genomtänkt gällande vad som händer efter själva övningen, säger Kjell-Åke Nordquist på Ålands fredsinstitut.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »