Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 april, 2017 - 06:38Uppdaterad: onsdag, 19 april, 2017 - 06:40
  • En ny färja kan eventuellt finansieras genom en offentlig-privat samfinansiering.

Inte aktuellt söka extra anslag

Extra anslag från staten söks inte för kortruttprojektet och en offentlig-privat samfinansiering, OPS, kan det bra bli frågan om när det gäller den nya färjan mellan Föglö och fasta Åland.

 Det uppgav landskapsregeringen när frågan kom upp vid gårdagens presskaffe.

- Extra anslag från staten kan det inte bli frågan om när det gäller ett projekt som är lönsamt och betalar tillbaka sig så snabbt, säger finansminister Mats Perämaa, liberal.

Däremot kan det bli aktuellt att begära extra pengar från staten för de ombyggnader av broar och annan infrastruktur som måste göras de närmaste åren.

Enligt infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, går det inte heller att få in privat finansiering i fast infrastruktur som vägar och broar, men däremot är en totalentreprenad på det nya färjepasset mellan Degerby Gripö och Lumparland Svinö tänkbart. På det nya färjepasset mellan Kökar och Föglö skall gammalt tonnage användas.

Kortruttprojektet på södra linjen kostnadsberäknas till 40 miljoner euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »