Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2017 - 12:07Uppdaterad: fredag, 11 augusti, 2017 - 15:12
  • Äntligen kan man väl säga, det säger Roger Jansson. Foto: Totte Vesterlund.

Jansson glad över Pommerns beslut

- Äntligen kan man väl säga, det säger Roger Jansson, ordförande i kommittén för Pommern-dockan, om stadsstyrelsens beslut att skriva kontrakt med entreprenören som ska bygga dockan som Pommern ska ligga i.

Om bygget kommer igång i slutet av den här månaden eller senast i början av september så tror Roger Jansson att det finns en möjlighet att Pommern kan vara tillbaka på sin nygamla plats till midsommar nästa år.

- Men det får vi se efter att kontraktet är undertecknat och förhandlingarna med entreprenören Bygg AB är klara, säger Jansson.

Bengt Eriksson på Bygg AB säger att det tar 4-5 veckor att få ritningarna helt klara och han tror att byggstart kan ske i mitten av september.

- Byggtiden i kontraktet är satt till 60 veckor med åtta veckors sommarstängt, så om man räknar 68 veckor från kontraktsdatum så är inte en öppning till midsommar möjligt, säger Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »