• Äntligen kan man väl säga, det säger Roger Jansson. Foto: Totte Vesterlund.
Roger Jansson intervjuas av Owe Sjöblom.
Publicerad: fredag, 11 augusti, 2017 - 12:07, uppdaterad: fredag, 11 augusti, 2017 - 15:12

Jansson glad över Pommerns beslut

- Äntligen kan man väl säga, det säger Roger Jansson, ordförande i kommittén för Pommern-dockan, om stadsstyrelsens beslut att skriva kontrakt med entreprenören som ska bygga dockan som Pommern ska ligga i.

Om bygget kommer igång i slutet av den här månaden eller senast i början av september så tror Roger Jansson att det finns en möjlighet att Pommern kan vara tillbaka på sin nygamla plats till midsommar nästa år.

- Men det får vi se efter att kontraktet är undertecknat och förhandlingarna med entreprenören Bygg AB är klara, säger Jansson.

Bengt Eriksson på Bygg AB säger att det tar 4-5 veckor att få ritningarna helt klara och han tror att byggstart kan ske i mitten av september.

- Byggtiden i kontraktet är satt till 60 veckor med åtta veckors sommarstängt, så om man räknar 68 veckor från kontraktsdatum så är inte en öppning till midsommar möjligt, säger Eriksson.

Fler Nyheter

Hus brann i Lumparland

I natt brann ett hus i Lumparland. Ingen person kom till skada men det blev stora materiella skador på fastigheten och polisen har upprättat en brandorsaksanmälan.

”Den allvarligaste vi haft hittills” UPPDATERAD

Åland har återigen drabbats av en överbelastningsattack eller en så kallad DdoS-attack. Det var under fredagskvällen strax efter klockan åtta som flera åländska företag drabbades.

Referensgrupp ska jobba med socialvårdslagen

Landskapsregeringen har skapat en politisk referensgrupp som ska ge politisk återkoppling till social- och miljöavdelningen i det pågående arbetet med en ny socialvårdslag.

Saltvik genomför folkomröstning om kommunsammanslagning

Kommunstyrelsen i Saltvik föreslår inför kommunfullmäktige att en rådgivande kommunal folkomröstning om kommunsammanslagningen ska hållas söndagen den 28 januari 2018, samtidigt som presidentvalet.

Ministermöte om riksmotstånd

Ett kompakt motstånd från tjänstemän i ministerierna i Helsingfors skall inte kunna sänka Ålandskommitténs förslag till ny självstyrelselag för Åland.

Utmanande hitta kyrkoherdar

Biskop Björn Vikström intervjuas av Linn Ekebom:
Det råder ingen brist på präster, men att hitta kyrkoherdar till de åländska församlingarna är inte alltid så lätt.

Hovrätten: Rustner ej målsägande i Paf-målet

Åbo hovrätt anser liksom tingsrätten att Erik Rustner Tandläkare Ab saknar målsägandeställning i målet där Paf och tidigare vd:n Anders Ingves står åtalade för penningtvätt.

Uppdaterad: Rothberg ny Kökarsekreterare

Johan Rothberg intervjuas av Jessica Shanthi Säll
Johan Rothberg har utsetts till vikarierande kommunsekreterare i Kökar, åtminstone fram till årsskiftet nu när ordinarie kommundirektör Kurt Forsman är frånvarande.

Diskussionskväll hålls om sportfiske

Går det att utveckla sportfiskenäringen på ett hållbart sätt? Och till vilket pris? De frågorna ska besvaras under en diskussionskväll om sportfiskenäringens framtid den 26 oktober.