Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 augusti, 2017 - 07:11Uppdaterad: torsdag, 17 augusti, 2017 - 09:28

Jäv när Geta efterskänkte lån

Geta kommunfullmäktiges beslut hösten 2015 att efterskänka ungdomsföreningens skuld på 13.000 euro gäller inte. Förvaltningsdomstolen konstaterar att jäv förelåg och upphäver därför beslutet som fattades med rösterna 4-3 och en nedlagd.

Det var fem personer som besvärade sig över beslutet och ansåg att jäv förelåg bland annat för att en medlem i kommunstyrelsen var suppleant i styrelsen för Geta uf och tre av föreningens styrelseledamöter också satt i kommunfullmäktige.

Enligt kommundirektör Gustav Blomberg har kommunstyrelsen tagit del av domslutet och förväntar sig att ungdomsföreningen kommer med en ny anhållan om efterskänkning av lånet. Om så sker blir det ett tredje kommunfullmäktige som behandlar frågan eftersom en ansökan avslogs en gång något år före godkännandet 2015.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »