• Domen i den så kallade knarkhärvan har inte getts ännu men däremot har två av de inblandade dömts i andra fall där de stått åtalade. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 09:43, uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 11:20

Knarkhärveprofiler dömdes för flera brott

Två av de profiler som figurerat i den så kallade knarkhärvan har dömts för några andra brott som de stått åtalade för.

En 17-åring får fem månaders ungdomsstraff för olaga hot, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse som ung förbrytare och en 19-åring får 70 dagsböter på totalt 420 euro för skjutvapenbrott och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Våld och sexuellt våld

17-åringen hade skickat mycket grova hot om våld och sexuellt våld till en annan man under ett års tid. Mannen skickade också en film till målsäganden där hans kompis, 19-åringen, skjuter med ett vapen. 19-åringen hade vapnet utan tillstånd. Trafikbrotten handlade om att männen kört för fort med mopeder, 17-åringens moped hade dessutom haft brister.

Villkorligt straff otillräckligt

17-åringen dömdes så sent som i februari till villkorligt fängelse för andra brott, och den här gången tycker tingsrätten att bötesbrott samt villkorligt fängelse förenat med övervakning är otillräckliga straff. Därför döms 17-åringen till så kallat ungdomsstraff som omfattar övervakning, uppgifter och program som ska främja social anpassning och förebygga nya brott. 17-åringen har haft temporärt körförbud sedan mopedfärden i maj och det är nu avtjänat. 19-åringen döms till körförbud till den 10 mars nästa år.

Fler Nyheter

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på S-markets matbutik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.

Eckerö röstade om folkomröstning

Skall Eckerö kommun fortsätta vara en självständig kommun? Ja, nej eller jag avstår från att svara. Så lyder frågan och svarsalternativen som kommunfullmäktige fastställde på sitt möte i går.

Oförändrade skatter i Lumparland

Det blir inga förändrade skatter i Lumparland nästa år.