Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 07:01Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 08:14

Konkursansökan mot mjölkgård

En konkursansökan mot Östergårds mjölk har lämnats till tingsrätten. Det är pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen som lämnat in ansökan på grund av obetalda pensionsförsäkringskostnader på drygt 30.000 euro.

 Ole Blomqvist, som är delägare i Östergårds mjölk, menar ändå att det egentligen bara handlar om 9.000 euro i försenade fakturor och att det inte är någon kris för företaget. Han säger att det har varit några tuffa år med försenade betalningar men att man nu kommer att betala före midsommar.

- Det är riktigt besvärligt att vi hamnat här och det är klumpigt skött från vår sida. Problemet har dock inget med den ordinarie verksamheten att göra utan det är yttre faktorer och personliga affärer som tangerat mjölkgården som satt oss i det här besvärliga läget, säger Ole Blomqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »