Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 juli, 2017 - 17:52Uppdaterad: fredag, 21 juli, 2017 - 17:54

Kräftorna får vänta

Årets kräftsäsong är två veckor sen. Det säger kräftfiskaren Fjalar Eklund. De större fiskeområdena på Åland bestämde igår att man kommer börja fiska första helgen i augusti och fyra helger framåt. Vanligen kan man lägga första burarna i slutet av juli. Han tror att priserna kommer ligga på samma nivå som tidigare, men säger att det kan vara dyrare i början av säsongen än i slutet då man ofta får större fångst.

På Nautical ska man definitivt ha vildfångade åländska flodkräftor, som man haft i alla år. Efterfrågan är hög och idag har man också kräftpremiären.

- Det är tradition att ha första kräftorna idag den 21 juli. Dessvärre är det dålig tillgång just nu och eftersom att vi inte tar in odlade kräftor är det lite nervöst innan vi vet om vi faktiskt får det vi har beställt eller inte, berättar Adrian Bäckman som är krögare på Nautical.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »