Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 10:47Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 11:51
  • Senaste numret av Sjömannen skriver bland annat om förhållanden på skärgårdsfärjor.

Kritik mot arbetsförhållanden på skärgårdsfärjor

Anställningsförhållandena har försämrats väsentligt på skärgårdsfärjorna sedan driften privatiserades. Det hävdar Sjömansunionens ålandavdelnings ordförande Eija Kiviö i en artikel i fackföreningens tidning Sjömannen.

- Man håller inte fast vid arbetstiderna. Folk jobbar övertid på order av befäl, men får inte den ersättning som de är berättigade till, säger Eija Kiviö i Sjömannen.

Hon menar också att anställningar på viss tid fortsätter efter varandra under flera år. Kafépersonalen lagar mat till besättningen och passagerare, men får lön som kafébiträde och inte som kock, enligt Eija Kiviö. Hon menar också att Sjömansunionens medlemmar inte vill prata om sina arbetsförhållanden.

- Speciellt anställda som är över 50 år har dragit sig in i sitt skal, därför att de som följd av kritik får problem och några alternativa arbetsplatser finns inte, säger Eija Kiviö i tidningen Sjömannens senaste nummer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »