Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 11:02
  • I Kumlinge funderar man på att göra en enkätundersökning gällande kommunstrukturen. Arkivfoto: Nina Eriksén.

Kumlinge planerar enkät

Kumlinge diskuterar möjligheten att genomföra en enkätundersökning gällande kommunstrukturen.

I flera kommuner har man gått in för folkomröstningar, men i Kumlinge tycker man att någon form av enkätundersökning framstår som ett billigare och snabbare alternativ. Kommunstyrelsen föreslog därför för fullmäktige att en enkät skulle skickas till alla myndiga kommuninvånare. På sitt möte förra veckan återremitterade fullmäktige ärendet.

- Dels vill man att styrelsen ska fundera på om personer under 18 år också kan få svara på enkäten, dels vilken som blir den bästa tidpunkten för enkäten. Och så vill man att styrelsen ska fundera på vilka frågor som bör ställas, om man till exempel borde fråga vad invånarna tycker om en kommun bestående av Kumlinge, Kökar och Sottunga, säger kommundirektör Christian Dreyer.

Fullmäktige beslöt också att tillsammans med just Kökar och Sottunga be landskapsregeringen utreda det kommunalternativet samt hur den interna och externa trafiken i en sådan kommun kunde eller inte kunde ordnas.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »