Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 oktober, 2017 - 06:51Uppdaterad: fredag, 20 oktober, 2017 - 07:04
  • En kvinna och en man hamnade i bråk i en privat bostad. Nu har tingsrätten dömt dem för olaga hot respektive lindrig misshandel. Foto: Malin Lundberg.

Kvinna och man dömdes efter gräl

En 40-årig man och en 39-årig kvinna har dömts till lindrig misshandel respektive olaga hot efter ett bråk i en privat bostad.

Enligt åklagaren hade kvinnan hotat mannen med en kniv, och mannen hade slagit kvinnan i ansiktet med knytnäven och knuffat henne så att hon fallit omkull. Kvinnan medgav knivhotet och mannen medgav knuffen. Däremot bestred han knytnävsslaget och kvinnan sade också att detta inte stämde. Den skada hon haft i ansiktet efter händelsen berodde på att hon stött sig mot något när hon blev knuffad.

Tingsrätten anser att knytnävsslaget är outrett och därför döms mannen till lindrig misshandel istället för misshandel som åklagaren hade yrkat på. Straffet blir 10 dagsböter och kvinnan får samma straff för knivhotet.

Åtal förkastades

Tingsrätten har också behandlat ett fall där en 65-årig man stod åtalad för att ha misshandlat en annan man i ett cykelförråd. Enligt åtalet hade mannen lyft upp den andre och slängt honom över cyklarna så att han brutit två revben, fått blåmärken och ont i ryggen. 65-åringen nekade och eftersom det inte fanns någon annan bevisning än målsägandens berättelse förkastar tingsrätten åtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »