Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juni, 2017 - 16:08Uppdaterad: fredag, 16 juni, 2017 - 16:22
  • Finansminister Mats Perämaa var en av dem som hördes i grundlagsutskottet. Arkivfoto: Ulf Weman

Landskapsregeringen hörd i grundlagsutskottet

-Vår ståndpunkt fick förståelse och många tycks inse att det skulle vara problematiskt om SOTE-reformen skulle leda till att skattegottgörelsen inte skulle ha något utfall längre. Eller att man skulle gå in för att kompensera skattegottgörelsen via årliga budgetbeslut i riksbudgeten.

 Det säger finansminister Mats Perämaa, som idag hördes av grundlagsutskottet tillsammans med lantrådet Katrin Sjögren och socialminister Wille Valve.

Mats Perämaa säger att landskapsregeringen anser att den bästa lösningen är att man ändrar självstyrelselagen så att skattegottgörelsen skulle ha ett utfall som tidigare.

-Om vi får igenom den lagändringen så är de största nackdelarna som kunde ha kommit med Sote-reformen undanröjda, säger Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »