Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 december, 2017 - 16:10Uppdaterad: onsdag, 13 december, 2017 - 16:18
  • Tingsrätten gav i dag sin dom i den uppmärksammade knarkhärva. Arkivfoton.

Långt fängelsestraff för huvudman i knarkhärva

Tre år och fyra månaders ovillkorligt fängelse blev straffet för den huvudåtalade i den stora åländska narkotikarättegången. En annan av de åtalade fick ovillkorligt fängelse i två år och 10 månader. Ytterligare fem personer fälls i härvan, där alla utom två döms till ovillkorligt eller villkorligt fängelse.

Flera kilo hasch och stora mängder amfetamin och benzodiazepiner omsattes under det halvår som de åtalades förehavanden följdes av polisen. Men i spåren av narkotikaaffärerna blev det också vanligt med våldsbrott. Särskilt ett fall av organiserad misshandel är särskilt besvärande läsning i den mycket omfattande domen.

Åklagaren försökte leda i bevisning att de sju ingått i en kriminell organisation, alltså att de bildat en knarkmaffia. Så långt var inte tingsrätten beredd att gå.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »