Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 mars, 2017 - 16:30Uppdaterad: onsdag, 29 mars, 2017 - 19:14
  • Mattias Eriksson är vd i Lekland Åland Ab som köper Smart Park. Foto: Henrik Säll.

Leklandet köper Smart Park

Lekland Åland Ab från Eckerö köper den konkursdrabbade familjeparken Smart Park.

 Det var Krutbyn Ab, som drev familjeparken, som i december söktes i konkurs med mer än en miljon euro i skulder. Smart Parks chef Mattias Eriksson, delägare i Krutbyn, är också verkställande direktör i Lekland.

Enligt ett pressmeddelande från boförvaltare Tony Wingert beslöt borgenärssammanträdet i Krutbyn Ab:s konkursbo idag enhälligt att godkänna försäljningen av familjeparken Smart Park till den anbudsgivare som lämnat det högsta anbudet.

-Det kändes som ett för bra koncept att bara låta det vara, säger Leklandets vd, tillika Smart Parks chef Mattias Eriksson.

Han säger att det till exempel kan bli aktuellt att hyra ut restaurangverksamheten och att de måste se över hur mycket personal man kan anställa.

-Visst är det en chanstagning, men jag tror fortsättningsvis på konceptet och jag tror att familje-Åland och turist-Åland behöver det här.

Planen är att öppna parken i maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »