Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 april, 2017 - 15:48Uppdaterad: torsdag, 20 april, 2017 - 17:37

Lignell lämnar ÅHS

Jaana Lignell, chefläkare på ÅHS, har fått en tjänst på Södersjukhuset i Stockholm och lämnar därmed sitt nuvarande jobb.

- Jag har fått en tjänst som medicinskt ansvarig läkare på akutmottagning inom barn- och ungdomspsykiatrin, säger Lignell, som tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Tidigare idag meddelades att hälso- och sjukvårdsdirektör Katarina Dahlman högst troligt får jobbet som förbundsdirektör på Oasens boende- och vårdcenter och det innebär alltså att ÅHS blir av med två höga chefer på samma gång.

- Det är naturligtvis olyckligt att tappa två kompetenta kvinnor på samma gång och vad jag har förstått så är det en slump att det har blivit så här, säger Annette Holmberg-Jansson, styrelseordförande för ÅHS.

Rekryteringsprocessen ska inledas så fort som möjligt med möten i början av nästa vecka och styrelsen tar upp detta på sitt möte nästa fredag.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »