Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 maj, 2017 - 22:43Uppdaterad: tisdag, 16 maj, 2017 - 09:01
  • Rättegången mot Wirranskrögarna pågår i Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo. Foto: Malin Lundberg.

"Målsägandens vittnesmål blir avgörande"

- Det här är ett åtal som bygger väldigt långt på personbevisning, det vill säga vad målsägandena har berättat i förundersökningen. Det säger landskapsåklagaren Henrik Lindeman som driver rättegången mot krögarparet som tidigare drev thairestaurangen Wirrans i Godby och en annan thairestaurang i Mariehamn.

Rättegången där krögarna står åtalade för ockerliknande diskriminering i arbetslivet inleddes under måndagen, och under tisdagen och onsdagen ska man höra målsägandena.

- I förundersökningen har de varit väldigt samstämmiga när de bland annat berättat om hur de arbetat. Det blir helt avgörande nu när vi hör dem, efter det är vi klokare, säger Henrik Lindeman.

Under rättegången åtalas som vi berättat tidigare också juristen Marcus Måtar tillsammans med en av krögarna för övergrepp i rättssak och grovt ocker. Alla de anklagade nekar till alla brott.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »