• En man åtalades för sexuellt utnyttjande i tingsrätten i dag. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:11, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:14

Man anklagad för sexuellt utnyttjande

En man anklagades i dag i Ålands tingsrätt för att sexuellt ha utnyttjat en kvinna år 2009 då de efter en fest ska ha sovit i samma säng.

Han ska enligt åtalet ha smekt hennes kropp och fört in ett finger i hennes ändtarm. Kvinnan och mannen ska inte ha haft någon relation förutom att de hade gemensamma bekanta. Mannen bestred i rätten att han skulle ha gjort det, samtidigt medger han att han smekte hennes kropp och att han inte minns vad han ytterligare kan ha gjort. Åklagare Henrik Lindeman konstaterade i slutpläderingarna att det är ostridigt att de sov i samma säng och att mannen själv berättat att han smekt henne och utesluter inte heller att han kan ha rört hennes ändarm. Han yrkar på villkorligt fängelse för mannen. Domen faller den 20 oktober.

Fler Nyheter

Fritt fram för starköl i mataffärer

Jan Wennström och Mats Löfström om beslutet:
Från årsskiftet blir det tilllåtet att sälja starköl och andra alkholhaltiga drycker med en alkoholhalt på 5,5 procent i livsmedelsbutiker. Det...

Antalet bilar ökar snabbare än befolkningen

Antalet bilar växer snabbare än befolkningen, det skriver Åsub som har sammanställt statistik från motorfordonsbyrån.

Fellman optimistisk efter Veikkausmöte

Nina Fellman är optimistisk efter dagens Veikkausmöte i Helsingfors:
Jag har mer hopp i dag än i går. Det säger kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, efter dagens möte i Helsingfors mellan tjänstemän från landskapsregeringen och representanter för inrikesministeriet, polisstyrelsen och Veikkaus.

H-Fastigheter renoverar efter brand

Nu renoverar H-fastigheter AB Mariehamns Industrihus på Godbyvägen 11, byggnaden som brann för ungefär ett halvår sedan.

Berner svarade Löfström om långa fordon

Längre fordonskombinationer kan ge ökad transporteffektivitet och mindre koldioxidutsläpp, men samtidigt uppstår frågor som förutsätter noggrant övervägande ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Ofördelaktigt beslut om online-TV

Julia Lindholm berättar hur Europaparlamentets förslag ser ut:
Det ser fortsatt mörkt ut när det gäller ålänningars möjligheter att få ta del av SVT-Play och andra motsvarande onlinetjänster.

Arbetsgrupp för självstyrelselagen

Justitieministeriet har i samarbete med landskapsregeringen i dag tillsatt den arbetsgrupp på hög nivå som ska lotsa självstyrelselagsrevisionen i hamn. Det berättas i ett pressmeddelande.

149 skrev på för lättmjölk i Jomala

149 personer har skrivit under namninsamlingen som upprörda föräldrar startade när Jomala kommun bestämde sig för att endast servera fettfri mjölk i skolor och daghem.

Pajunen ny ÅHS-direktör

Annette Holmberg-Jansson och Jeanette Pajunen intervjuas av Nina Smeds och Frippe Granlund:
Det blir Jeanette Pajunen som blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS för tiden 12.3.2018–11.3.2025.