Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 mars, 2017 - 17:28Uppdaterad: fredag, 24 mars, 2017 - 17:48

Mariebad hotas av stängning

Mariebad hotas av stängning på grund av dåligt vatten i bassängerna. Enligt Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, som har varit där och tagit prover på vattnet är det inte farligt att bada i vattnet, men det är på gränsen att vattenkvalitén når upp till kravnivå.

Gujan Östman är vattengymnastikinstruktör och har arbetat på Mariebad sedan det öppnade år 2004. Enligt henne har den stadigt försämrade arbetsmiljön på badhuset lett till hälsoproblem för personalen.

- Men ett ord är jag rent ut sagt förbannad att det har fått gå så här långt och att man inte ser till att det är ett fungerande hus. Personligen har jag fått utslag på kroppen som kliar, övrig personal har problem med ögon och luftrören på grund av att luften är så kass, säger hon.

Ålands radio har utan framgång försökt nå Johan Nordström, stadens fastighetschef.

Badhuschefen, Christoffer Sundman, vill inte intervjuas och säger till Ålands radio att han inte vill föra en diskussion i media.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »