Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 december, 2017 - 16:00Uppdaterad: måndag, 4 december, 2017 - 16:04
  • Ministrarna Nina Fellman och Anne Berner är överens om att Veikkaus borde kunna vara kvar på Åland. Arkivfoto: Gunnar Westerholm

Ministrar överens om Veikkaus

En arbetsgrupp på tjänstemannanivå mellan landskapet och inrikesministeriet skall nu se hur man kan lösa den juridiska frågan om finska spelbolaget Veikkaus fortsatta verksamhet på Åland. Kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, har i dag haft kontakt med både ålandsministern Anne Berner och inrikesminister Paula Risikko.

- Vi är överens om att vi vill finna en lösning på frågan så att Veikkaus kan vara kvar på Åland, men juridiken är inte helt lätt, säger Nina Fellman till Ålands Radio.

Det är juridiken som tjänstemännen nu skall hitta en lösning på. Nina Fellman har inte gett upp hoppet om att hinna lösa frågan innan årsskiftet. Enligt Ålandstidningen i dag planerar Veikkaus att komma till Åland redan den 2 januari för att plocka bort sina apparater hos tipsombuden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »