Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 10:19Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 10:24
  • Rektor Marcus Koskinen-Hagman har påtalat felet för UHR. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer

Misstag gjorde behöriga elever obehöriga

Ett misstag av det svenska universitet och högskolerådet, UHR har lett till att åländska elevers ansökningar till höstens utbildningar har behandlats fel.

Det var när några elever hade sökt en utbildning med särskild behörighet Biologi B/2 och fått ett förhandsbesked om att de saknade behörighet som felet uppdagades. Men enligt Marcus Koskinen-Hagman som är rektor för Ålands lyceum ska ingen elev behöva lida av misstaget.

- Vi påtalade detta för UHR igår och de tog på sig felet och har lovat att rätta till det, säger Markus Koskinen-Hagman till Ålands Radio.

Enligt honom kan det dock ta några dagar innan ansökningarna är korrigerade. Han uppmanar därför alla som är drabbade att dagligen kolla till sin ansökan för att se att den har korrigerats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »