Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2017 - 07:20Uppdaterad: fredag, 26 maj, 2017 - 07:26
  • Ms Odin i Långnäs hamn får fortsättningsvis ta 80 passagerare. Arkivfoto Ulf Weman

Ms Odins kapacitet utökas inte

Ms Odins kapacitet utökas inte! Det beskedet får Kumlinge som skickat en skrivelse till landskapsregeringen med önskan om att färjans kapacitet skulle höjas under högsäsong.

Däremot ses begränsningen i bokningsprogrammet över så att en balans uppnås mellan bokningsbar kapacitet och möjlighet för till exempel obokade cykelturister att åka med ms Odin på den tvärgående linjen.

Att öka antalet passagerare skulle enligt regeringen medföra kostnader som är för stora i förhållande till samhällsnyttan. Enligt svaret har det sedan 2015 hänt tre gånger att fartyget haft 80 passagerare vilket är den kapacitet som ansågs lämplig när trafiken upphandlades. Fartyget skulle tekniskt kunna ta fler passagerare men det skulle kräva investeringar i livräddningsutrustning och större bemanning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »