Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juli, 2017 - 15:15Uppdaterad: måndag, 17 juli, 2017 - 15:35

Nät håller fåglarna borta

Fåglar är inte ett stort problem på uteserveringarna, för de restauranger som Ålands Radio har ringt till. ÅMHM:s Anders Tufvesson säger att det är viktigt att tallrikar plockas bort när kunder går så att fåglarna inte hinner dit. Genom att sätta upp nät eller linor gör man det också svårare för fåglar att ta sig fram till borden.

Pub Niskas Thomas Strandvik svarar att de inte har samma problem som för några år sedan. Efter att de satt upp ett nät blev det färre fåglar som tog sig till borden.

På ÅSS Paviljongen upplever personalen att det varit mindre fåglar i år. De försöker alltid plocka undan snabbt efter gästerna och har även lås på sina soptunnor.

På Indigo säger personalen att det mest är småfåglar runt borden eftersom de nästan alltid har taket över uteserveringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »