Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 september, 2018 - 09:27Uppdaterad: tisdag, 11 september, 2018 - 16:03
  • Helena Flöjt-Josefsson, socialdemokrat i Saltvik. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Norråländska politiker lyfter ungdomsfråga

Politiker på norra Åland har reagerat på den senaste tidens medierapportering gällande onyktra minderåriga ungdomar i Godby centrum.

I samband med att Saltviks kommunfullmäktige höll möte igår lämnade socialdemokraten Helena Flöjt-Josefsson in en motion där hon skriver att Saltvik bör ta initiativ till ett kommunöverskridande samarbete med ungdomens bästa i fokus. Hon tycker att norra Åland behöver en plan över ungdomsverksamheten, och hon föreslår att förvaltningen brådskande initierar en dialog med övriga norråländska kommuner kring en gemensam hållbar och tillgänglig ungdomsverksamhet så att ungdomarna har en trygg och bra plats för att träffas och umgås. Kommunfullmäktige remitterade motionen till kommunstyrelsen för beredning.

I går lämnade också Göte Winé, socialdemokrat i Sund, in ett skriftligt initiativ om en plan för ungdomsverksamheten i sin kommun. Han frågade också hur skol- och bildningsnämnden ser på en gemensam ungdomsgård i Godby och hur nämnden ser på möjligheten för Sunds ungdomar att vara på ungdomsgården i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »