Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 september, 2017 - 10:39Uppdaterad: måndag, 25 september, 2017 - 10:49
  • Terapibassängen som Ålands hälso- och sjukvård driver öppnar igen i dag. Arkivfoto.

Nu öppnar terapibassängen igen

I dag öppnar ÅHS terapibassäng på paramedicinska mottagningen igen.

Bassängen stängde för renovering i juli och arbetet tog längre tid än beräknat eftersom man fick vänta på en beställd packning.

I Nya Åland skriver en insändarskribent i dag att hon är besviken på att man inte längre får träna med eget program i terapibassängen, trots att man fått remiss från en specialistläkare. Ålands radio har varit i kontakt med Marina Härtull som är avdelningschef på paramedicinska mottagningen och hon förklarar att mottagningens fysioterapeut alltid gör en bedömning när en ny patient kommer, oavsett om denne har en remiss av en läkare. Fysioterapeuten kan sedan ordinera olika typer av träning, som till exempel gym, hemmaövningar eller vattenterapi. Och även om vattenterapi ordineras så kan patienten hänvisas vidare för att träna på egen hand i en annan bassäng när denne lärt sig sitt rehabprogram.
- Vi vill att patienterna ska slussas vidare, det blir så långa köer här annars, säger Marina Härtull.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »