Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 april, 2010 - 15:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nu ska miljöfarliga asfalten bort

Nu ska den miljöfarliga returasfalten transporteras bort från Åland. Landskapsregeringen gör nu en EU-upphandling av transporten och det slutliga omhändertagandet av 3-4.000 ton returasfalt som innehåller så mycket stenkolstjära att den klassas som miljöfarlig. Entreprenören ska transportera asfalten från landskapets hamn i Möckelö till ett slutligt omhändertagande av en mottagare som entreprenören avtalar med. Detta är en del av den returasfalt som finns upplagd hos AB Rafael i Jomala. Om landskapet inte får miljötillstånd för att själv lagra resten av asfalten så vill man ha option på borrtransport av ytterligare 5-7.000 ton returasfalt som innehåller mindre mängd stenkolstjära. Asfalttransporten ska ske i juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »