Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 augusti, 2017 - 12:07Uppdaterad: tisdag, 15 augusti, 2017 - 12:17
  • - Uppdraget är att sammanställa en omvärldsbild av public service i Finland, Sverige och en del självstyrande regioner, säger infrastrukturminister Mika Nordberg. Arkivfoto.

Ny mediepolitik på gång

Nu inleder landskapsregeringen arbetet med att ta fram ett nytt mediepolitiskt program. Fredrik Granlund, som tidigare jobbat på Steel FM och Ålandstidningen, har fått i uppdrag att till mitten av november ta fram underlag som en parlamentarisk grupp sedan kan jobba vidare på.

- Uppdraget är att sammanställa en omvärldsbild av public service i Finland, Sverige och en del självstyrande regioner, säger infrastrukturminister Mika Nordberg.

Enligt honom handlar det bland annat om att få ett grepp om vad teknikutvecklingen förväntas föra med sig. I regeringens handlingsprogram nämns också att licenssystemet ska ses över samt att den produktion och distribution av program som Ålands Radio och TV nu sköter ska separeras till skilda bolag.

Det förra mediepolitiska programmet skrevs år 2010.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »