Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 november, 2017 - 15:29Uppdaterad: lördag, 4 november, 2017 - 12:31

Nya talmannen vägrar kompromiss

Vi har kompromissat tillräckligt. Det var nyvalde talmannen i Ålands lagting, Gun-Mari Lindholms ord till Finland i närvaro av republikens president Sauli Niinistö, som öppnade det nya lagtingsåret i dag.

Stunden innan sade presidenten att han hoppades att den nya självstyrelselagen för Åland skulle bli klar innan Åland firar sitt 100 årsjubileum.

- Jag hoppas arbetet med självstyrelselagen går vidare i god anda och att båda sidor har vilja att kompromissa, sa Sauli Niinistö.

Men det vill man alltså inte från åländsk sida längre, kompromisserna i Ålandskommittén räcker. Gun-Mari Lindholm graderade också samarbetet mellan riket och autonomin, klimatet mellan Finland och Åland.

- Vi har inte samma kyliga förhållande som mellan Katalonien och Madrid, men inte heller den ömsesidiga respekt som mellan Danmark och Färöarna, där olikheter respekteras. Vi står någonstans mitt emellan, sade hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »