Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 maj, 2024 - 14:15Uppdaterad: tisdag, 7 maj, 2024 - 17:13
  • Murray Gadd. Foto: Tomas Tornefjell
  • Caroline Ericsson och Fanny Eriksson. Foto: Tomas Tornefjell

Nyzeeländsk expert på skrivande hjälper åländska lärare

Många barn har svårt att klara av skrivuppgifter i skolan. Det är något som oroar Dr Murray Gadd från Nya Zeeland, som bland annat är verksam som gästande professor vid Stockholms universitet.

För närvarande jobbar han också med ett projekt där han undervisar en grupp lärare från grundskolorna i Mariehamn i hur de bäst kan hjälpa barnen att bli bättre på att skriva.  

– Att låta eleverna skriva om ämnen som de är intresserade av och att jobba med en text i grupp är bra sätt att motivera de som har svårt att komma igång med sitt skrivande, säger Murray Gadd.   

Fanny Eriksson och Caroline Ericsson som är lärare i Strandnäs skola säger att man har satsat mycket på att bli en läsande skola, vilket har lett till att skrivandet till vis del har glömts bort. En oro för att eleverna ska fuska genom att använda sig av AI, Artificiell intelligens, har också lett till färre skrivuppgifter inom skolan. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »