Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 maj, 2017 - 05:51
  • Vägingenjör Björn Ekblom är kritisk till att HFD tagit 1,5 år på sig att behandla ett besvär mot vägplanen för landsväg 40. Foto: Ulf Weman.

”Oherrans lång tid för domstolen”

Nu kan landsväg 40 mellan Näfsby och Gölby byggas om i rätt ordning.

Landskapets vägnätsbyrå har snabbt fått ställa om planeringen efter att beskedet nyligen kom att Högsta förvaltningsdomstolen tillbakavisat närboendes besvär över ombyggnaden i Bjärström. Det handlar om etapp tre av vägen, en knappt tre kilometer lång sträcka genom Bjärström och Emkarby. Vägingenjör Björn Ekblom är mycket kritisk till fördröjningen av projektet.

- Det har tagit en oherrans tid för domstolen, nästan ett och ett halvt år. Men nu ställer vi om och gör klart entreprenadhandlingarna för etapp tre, säger Björn Ekblom.

Vägnätsbyrån var just i beråd att annonsera ut etapp fyra av vägombyggnaden, men det får nu vänta. Byggstart för etapp tre blir tidigt i höst, och den skall vara klar till midsommar nästa år. Sedan återstår ytterligare tre etapper fram till nya Godbyvägen i Gölby.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »