Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 maj, 2017 - 06:29Uppdaterad: måndag, 22 maj, 2017 - 08:24
  • Magazinhuset efter ombyggnad. Illustration från SAT arkitekter.

Oklart om tidsplanen för Magazinhuset

- Vi jobbar på så fort vi bara kan, och i början av juni kommer vi nog se om det kommer att gå eller inte, säger fastighetschef Magnus Andersson vid Eriksson Capital om tidsplanen för ombyggnaden av Magazinhuset.

Enligt honom ska hela Magazinhuset, inklusive den tredje våningen, förhoppningsvis vara färdigt i februari nästa år.

- Vi skulle vilja ha klart skalet till den här sommaren. Men vi behöver några veckor till innan vi vet mer. Vi har ganska många lösa trådar kvar, säger fastighetschef Magnus Andersson.

På frågan om han tror att de kommer lyckas hålla tidsplanen, svarar han att det återstår att se. Det innebär att det fortfarande återstår frågetecken kring när Varuboden, företaget som äger S-market, kommer att flytta in i byggnaden.

- Vi har inte riktigt fått något datum. Och i och med att vi inte vet när vi kommer att bli klara, så kan inte Varuboden heller säga något. Så vi behöver helt enkelt lite mer tid innan vi kan säga ett exakt datum, säger fastighetschef Magnus Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »