Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 december, 2017 - 08:04Uppdaterad: måndag, 11 december, 2017 - 08:12
  • Sirkka Wegelius dammar av ett gammalt förslag för tomten på Villagränd-Strandgatan. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Omtvistade byggplaner upp i nämnd igen

Fördärva inte vår boendemiljö i Nyängen. Så rubriceras en namninsamling som lämnats in till Mariehamns stad.

Namninsamlingen har lämnats in med anledning av att stadsutvecklingsnämnden tycker att Bruson Invest Ab och Rundbergs bil och service på en tomt vid Villagränd ska få bygga ett hus på 4,5 våningar mot Strandgatan och ett hus på 3,5 våningar mot Servicegatan. Namninsamlingen är undertecknad av 36 invånare från egnahemsområdet vid Skiljevägen.

Med anledning av namninsamlingen, de kritiska åsikter mot byggplanerna som kom fram när samråd hölls i september samt kulturbyråns åsikter om att bebyggelsen på den aktuella tomten bör bevaras för stadsarkitekt Sirkka Wegelius nu fram ett gammalt förslag på nämndmötet i kväll. Hon föreslår att nämnden antar en stadsplaneändring som möjliggör 3,5 våningar mot Strandgatan och två våningar mot Servicegatan. Samtidigt föreslår hon att fastigheten i hörnet Villagränd-Servicegatan K-märks. Nämnden gick emot det här förslaget tidigare och nu återstår att se om de ändrar sig när frågan tas upp på mötet i kväll.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »