Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 oktober, 2017 - 06:12
  • Många jordbrukare behöver köra ut svämgödsel under hösten för att göra rum i bassängerna inför vintern, men de stora regnmängderna orsakar problem. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Cecilia Ekströmer.

Oro när gödseldeadline närmar sig

Den senaste tidens stora regnmängder innebär att jordbrukarna inte kunnat köra ut svämgödsel på sina åkrar. Nu närmar sig deadline och om marken inte torkar upp kan det bli ett problem.

Efter den sista oktober är det nämligen förbjudet att sprida svämgödsel på åkrarna och många gårdar har gödselbassänger som behöver tömmas.

Ålands producentförbunds vd Henry Lindström säger att man kan be landskapsregeringen om dispens om det fortsätter regna de närmaste veckorna.

- Men vi som branschorganisation har tänkt avvakta ännu denna vecka. Landskapsregeringen har lovat att de kan behandla den här frågan ganska snabbt ifall det behövs, säger Lindström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »