Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 juli, 2017 - 06:29

Oroligheter i Hammarland för polisen

Polisen stötte under natten på oroligheter i Hammarland flera gånger, men annars var sommarnatten relativt lugn.

Enligt polisens uppfattning kunde liv och hälsa varit i fara under händelserna och på plats konstaterades att berusiningsgraden vara hög och även lindriga personskador. Det gick inte att utreda vad som hänt och för att lugna situationen avlägsnades en person i sällskapet av polis. Barn som hade vistats i bostaden var i tryggt förvar och polisen har upprättat en barnskyddsanmälan.

Några personer eldade också brasa i södra Mariehamn, men eftersom att eldningsförbud råder gjorde man en brottsanmälan. Brandkåren fick släcka elden och se till att markbrand inte uppstod i bostadsområdet.

Polisen hanterade också ett asylärende. Personen kunde inte identifieras men det konstaterades att hen varit i Europa en tid.

Dessutom har fordon kontrollerats och stoppats. Mindre felaktigheter som inte påverkar trafiksäkerheten hittades och en MC-förare som körde på bakhjulet fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och även dagsböter för otillåten utrustning.

Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »