Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 mars, 2017 - 13:14

Överens med riket om siffrorna

Landskapsregeringens och finansministeriets tjänstemän är överens om siffermaterialet och hur det skall behandlas.

Det är känslan landskapets förvaltningschef Dan E Eriksson har efter mötet i Helsingfors i fredags om hur de åländska skattebetalarna skall undvika att påverkas av rikets landskapsreform.

- Det var ett bra och konstruktivt möte där vi är överens om Ålandsavdragets inverkan, säger Dan E Eriksson till Ålands Radio.

Finansministeriet har redan tidigare insett att man i den omfattande propositionen till riksdagen om landskapsreformen, inte räknat rätt när det gäller avräkningsgrundens storlek efter att reformen träder i kraft om två år.

Ett nytt tjänstemannamöte skall hållas i april. Det återstår också ett möte på politisk nivå där landskapets krav tas upp om en förhöjning av avräkningsgrunden, eller klumpsumman, på grund av landskapets ökande befolkning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »