Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 april, 2017 - 14:40Uppdaterad: onsdag, 26 april, 2017 - 16:08
  • Finansminister Mats Perämaa lägger ingen vikt vid en ny rapport från finansministeriet. Foto: Ulf Weman.

Perämaa sågar ministerierapport

Finansminister Mats Perämaa är mycket kritisk till en rapport om penningöveringföringar mellan Åland och staten mellan åren 2000-2014 som finansministeriet har beställt av Statistikcentralen.

- Statistiskt underlag kan inte så enkelt visa den realekonomiska situationen, såsom det påvisas i rapporten, säger Perämaa och menar att det är många olika faktorer som spelar in och dessa har inte beaktats i rapporten.
Finansministeriet skriver i ett mail till Ålands Radio att Jouko Kinnunen från Åsub och Robert Lindblom och Niclas Slotte från landskapsregeringen varit delaktiga i arbetet med att ta fram rapporten. Att Kinnunen ingick i referensgruppen stämmer, men hans kunskap och åsikter beaktades inte enligt Åsubs bedömning om rapporten.
När det gäller Lindbloms och Slottes medverkan så säger Mats Perämaa att det är direkt felaktigt, dom har inte varit med i arbetet med rapporten.
- Vi lägger inte någon vikt vid den här utredningen och om finansministeriet väljer att använda den så får dom stå för att dom sprider en felaktig bild, säger Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »