Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 april, 2010 - 16:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Permittering av lärare kan vara olaglig

De planerade permitteringarna av lärare i fem gymnasieskolor strider mot lagen om de genomförs som snuttpermitteringar med en dag här och en dag där. Det hävdade lagtingsledamot Carina Aaltonen, socialdemokrat, i lagtingets frågestund i förmiddags. Enligt uppgifter från lärarfacket finns ett utslag från Högsta domstolen där man förklarat korta permitteringar som olagliga. Carina Aaltonen frågade finansminister Mats Perämaa, liberal, om landskapsregeringen verkligen tycker det är värt att ta permitteringarna av lärarna och den försämring av arbetsmotivationen som det leder till. Finansministern sa att permitteringarna är temporära, det vill säga att de inte återkommer nästa år ifall inte ekonomin blir ännu sämre än vad den ser ut att bli nu. Permitteringarna skall givetvis också ske på ett lagligt sätt, framhöll Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »